O nama

O nama

Internacionalni festival reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA - predstavlja jedinstveni medijski skup u zemlji i regionu posvećen najlepšem i najtežem novinarskom žanru - reportaži. Ona predstavlja najviši domet žurnalistike i najšire polje novinarskih ostvarenja. 

Festival predstavlja medijsku platformu za godišnju smotru najupečatljivijih priča. Hrabrost, istina, autentičnost, osobeni stil i društveni uticaj oduvek su bili vodeće vrednosti i konačni cilj novinarstva, samim tim i Festivala. Stoga INTERFER nastoji da afirmiše sve ono najbolje što novinarstvo i reportaža predstavljaju u medijima danas.

Više od dve decenije festival INTERFER predstavlja najprestižnije mesto okupljanja vrhunskih novinara i autora u zemlji i širom regiona. U okviru takmičarskih kategorija, koje uključuju televizijsku, novinsku, radijsku, foto i društveno odgovornu reportažu, žiri bira i nagrađuje izuzetna ostvarenja ovog žanra. Posebna pažnja posvećuje se reportažama koje svojom originalnošću i upečatljivošću doprinose afirmaciji ljudskih vrednosti i socialnog angažovanja, doprinoseći tako stvaranju odgovornijeg društva.

INTERFER je sufinansiran iz budžeta Repubike Srbije, od strane Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

S ponosom Vas pozivamo na jedan od najznačajnijih medijskih festivala u zemlji i regionu.

 

Srdačno,

Organizacioni odbor INTERFER-a.

28. INTERNACIONALNI FESTIVAL REPORTAŽE I MEDIJA - INTERFER 2023.

 

Internacionalni festival reportaže i medija

INTERFER Zlatna NIKA

Kontakt tel: +381 63 629 317

Beograd, Srbija

e-mail: interfertv@gmail.com